Deteksjon og løsning av vanlige problemer med PCB-kretskort

- 2021-11-10-

Deteksjon og løsning av vanlige problemer vedPCB kretskort
VanligPCB kretskortfeil er hovedsakelig konsentrert om komponenter, som kondensatorer, motstander, induktorer, dioder, trioder, felteffektrør osv. De integrerte brikkene og krystalloscillatorene er åpenbart skadet, og den mer intuitive måten å bedømme feilene til disse komponentene kan være gjennom Øyne å observere. Det er tydelige brennmerker på overflaten av de elektroniske komponentene som åpenbart er skadet. Slike feil kan løses ved å erstatte de problematiske komponentene direkte med nye.
Selvfølgelig kan ikke all skade på elektroniske komponenter observeres med det blotte øye, slik som motstandene, kondensatorene, diodene osv. nevnt ovenfor. I noen tilfeller kan ikke skaden sees fra overflaten, og den må repareres med profesjonelle inspeksjonsverktøy. Vanlige brukte inspeksjoner inkluderer: multimetre, kapasitansmålere, etc., når spenningen eller strømmen til en viss elektronisk komponent oppdages å være utenfor normalområdet, indikerer det at det er et problem med komponenten eller den forrige komponenten. Bytt den direkte og sjekk om den er normal.
Hvis komponenten er ødelagt, kan det oppdages om den er observert med øyne eller oppdaget med et instrument, men noen ganger når vi gir komponentene på PCB-kortet, vil vi støte på problemer som ikke kan oppdages, men kretskortet fungerer ikke skikkelig. Sak. Mange nybegynnere støter på denne typen problemer og har ikke noe annet valg enn å lage et nytt brett eller kjøpe et. Faktisk, i denne situasjonen, i mange tilfeller, kan ytelsen til komponentene være ustabil på grunn av det koordinerte arbeidet til komponentene under installasjonsprosessen.
I dette tilfellet er ikke instrumentet lenger nyttig. Du kan prøve å bedømme feilens mulige rekkevidde basert på strøm og spenning, og prøve å redusere det så mye som mulig. En erfaren ingeniør kan kanskje raskt fastslå feilområdet, men hvilken av de spesifikke komponentene som er ødelagt, men det er ikke 100% sikkert. Den eneste måten er å prøve å erstatte den mistenkelige komponenten til problemkomponenten er funnet.
PCB circuit board