Designprinsipper for PCB-flerlagskort

- 2021-11-10-

Designprinsipper forPCBflerlags plater
Når klokkefrekvensen overstiger 5MHz, eller signalstigningstiden er mindre enn 5ns, for å kontrollere signalsløyfeområdet godt, er det vanligvis nødvendig å bruke en flerlags kortdesign (høyhastighetsPCBs er vanligvis utformet med flerlagstavler). Når vi designer flerlagsplater, bør vi ta hensyn til følgende prinsipper:
1. Nøkkelledningslaget (laget der klokkelinjer, busser, grensesnittsignallinjer, radiofrekvenslinjer, tilbakestillingssignallinjer, brikkevalgsignallinjer og ulike kontrollsignallinjer er plassert) bør være ved siden av hele jordplanet, helst mellom de to bakkeplanene. Nøkkelsignallinjer er generelt sterk stråling eller ekstremt følsomme signallinjer. Kabling nær jordplanet kan redusere signalsløyfeområdet, redusere strålingsintensiteten eller forbedre antiinterferensevnen.
2. Kraftplanet skal trekkes tilbake i forhold til det tilstøtende jordplanet (anbefalt verdi 5Hï½20H). Tilbaketrekkingen av kraftplanet i forhold til dets returjordplan kan effektivt undertrykke problemet med "kantstråling". I tillegg bør hovedkraftplanet til styret (det mest brukte kraftplanet) være nær jordplanet for effektivt å redusere sløyfeområdet til strømforsyningsstrømmen.
3. Om det ikke er noen signallinje â¥50MHz på TOP- og BOTTOM-laget på brettet. I så fall er det best å gå det høyfrekvente signalet mellom de to planlagene for å undertrykke strålingen til rommet. Antall lag av et flerlagskort avhenger av kompleksiteten til kretskortet. Antall lag og stableskjema for en PCB-design avhenger av maskinvarekostnaden, ledningsføringen av komponenter med høy tetthet, signalkvalitetskontroll, skjematisk signaldefinisjon ogPCBprodusentens behandlingsevne baseline Og andre faktorer.
PCB