Design av kjerneplaten

- 2022-02-23-

Med utviklingen og trenden i elektronikkindustrien, så vel som de voksende forbrukergruppene, er den raske oppgraderingen av forbrukerelektronikk. Innføringen av konseptet med kjernebrettet reduserer effektivt utviklingstiden og vanskelighetsgraden. Noen utviklere vet imidlertid fortsatt lite om de grunnleggende konseptene og prosessene til kjernebrettet, så her er et teknisk sammendrag og erfaringsdeling. Hvis det er noen forvirring, vennligst påpek det og gjør fremskritt sammen.
Kjernekortet, som navnet antyder, er en funksjon eller kjerneenheten til et kretskort. Denne kjerneenheten er faktisk et kretskort, men dette kretskortet er svært integrert, og integrerer CPU, lagringsenhet og pinner, og kobler det sammen med det støttende bakplanet gjennom pinner for å realisere en systembrikke i et bestemt felt.
For eksempel, GPRS-modulen, kan det ses at det er svært få perifere enheter, og det er kun nødvendig med en antennekontakt og en SIM-kortholder utenfor modulen for å fullføre kommunikasjonsfunksjonen, og det kan til og med betraktes som en komplett 2G mobiltelefon. Den eksterne MCU-en bruker AT-kommandosettet til å kontrollere og kommandere modulen for å lage den tilsvarende initialiseringsprosessen og nettverksfunksjonene gjennom den serielle porten. Det kan ses at størrelsen på modulen ikke er størrelsen på en SIM-kortholder, men funksjonene som kan oppnås er overraskende.
WIFI-modul med integrert IEEE 802.11 b/g-protokoll og innebygd IPv4 TCP/IP-stakk i en kompakt minnepakke med lave millioner av instruksjoner per sekund (MIPS). Hvis GPRS-modulen kombineres med WIFI-modulen, blir den vår vanlige mobile WIFI-hotspot. Hvis vi bruker uavhengige enheter for å fullføre alle funksjonene til disse to modulene, er den ene at kostnaden overstiger budsjettet, den andre er at designtiden er lang, og den tredje er at designet er veldig vanskelig. For vår nåværende markedsflyt, hvis designsyklusen til et produkt presser produktets livssyklus, vil det gjøre investeringsgjenoppretting vanskeligere, eller investeringen vil mislykkes direkte. Derfor er det i tråd med trenden med markedsutvikling og produktoverlevelse å bruke funksjonene som allerede er realisert av kjernekortet for å bli lagt til det sekundære bakplanet for å utvikle produkter.
Basert på noen av beskrivelsene ovenfor og erfaring med produktdesign, er fordelene ved å bruke kjernebrettet oppsummert som følger:
1: Reduser designvansker, få fart på R
2: Øk systemstabilitet og vedlikeholdsevne;
3: Forbedre utviklingseffektiviteten og unngå gjentatt design og verifisering av den samme funksjonelle kretsen;
4: Reduser produktkostnadene og øk produktets konkurranseevne;
5: Kjernestyret har et godt teknisk støtteteam, som bidrar til utvikling.
Selv om det er fordeler og ulemper, vil bruk av kjernebrettet også ha visse ulemper, som er oppsummert som følger:
1: Det er lett å oppnå teknologisk monopol og teknologisk blokade;
2: Produktets overlevelse er begrenset. For eksempel er produktutvikling avhengig av kjernestyret. Hvis kjerneplaten er utsolgt, vil ikke produktet overleve, og dårlig konkurranse i salget kan oppnås;
3: R
Etter å ha oppsummert fordeler og ulemper, la oss oppsummere utviklingsprosessen til kjernestyret:
1: Kundeetterspørselsundersøkelse (i henhold til kundens big data-undersøkelse og markedsgrenseanalyse, design kjernebrettet som passer for kunden for å unngå prisen og markedet).
2: Ordningsbekreftelse og generell utviklingsvanskeanalyse (kombinert med det tekniske teamets evne og den tekniske løsningens evne til å evaluere og analysere, for å unngå at produktet begrenses av utviklingsteknologinivået).
3: Bekreft planen og start forskning og utvikling (må vurdere stabiliteten og vedlikeholdsevnen til kjernestyret)
4: Bekreftelse av materialanskaffelse og leverandørevaluering (Kontakt flere leverandører for nøkkelmaterialer til denne kjerneplateløsningen for å forhindre produktmangel fra senere forsyningsmangel og begrense produktets overlevelse)
5: Feilsøking av kjernekortmal
6: Produksjon og tilpasning av kjernebrettets testramme (vurderer test- og overlevelsesvennlighet i store mengder)
7: Offisiell brettfeilsøking av kjernebrettet
8: Omfattende miljøtesting av kjerneplaten (etter å ha fullført de grunnleggende industriteststandardene, bør den også utføre målrettede tester i områdene hvor kjerneplaten kan brukes for å bevare påliteligheten)
9: Salgsfase for kjernebrett
10: Fortsett å forbedre kjernebrettet i henhold til tilbakemeldinger fra salg.

Prosessen ovenfor ligner på den generelle produktdesignprosessen, men publikum bør vurderes. Kjernestyret tilhører oppstrømsleddet for forskning og utvikling. Stabiliteten og vedlikeholdbarheten til kjerneplaten vil direkte påvirke utviklingsvanskeligheten til nedstrøms forskning og utvikling og stabiliteten til sluttproduktet. Derfor ligger designfokuset til kjernebrettet i kostnader, stabilitet og vanskeligheter med sekundær utvikling. Etter å ha vurdert disse tre punktene, tror jeg at dette kjernestyret vil ha et bedre salgspublikum.