Forskjellen mellom utviklingskortet og systemet på modulen (SOM)

- 2022-12-29-

Hva er en SoM PCBA?

En SoM er en PCB som fungerer som et komplett innebygd datasystem, som består av en prosessor (eller multiprosessorenhet) og alle IC-ene som kreves for at prosessoren skal fungere ordentlig, inkludert skrivebeskyttet minne, tilfeldig tilgangsminne, strømstyrings-ICer, krystalloscillatorer og passive komponenter.

 

 

Hva er fordelene med SoM fremfor en chip-down-design?

For prosjekter med lavt til mellomvolum tilbyr SOM-er

 

Hva er fordelene med SOM?

Den største fordelen med å bruke en SOM er det


 


Forskjellen mellom utviklingskortet og systemet på modulen (SOM)

 

Utviklingskortet (demokortet) er et kretskort som brukes til utvikling av innebygde system, inkludert en rekke maskinvarekomponenter som sentral prosessorenhet, minne, inngangsenhet, utgangsenhet, databane/buss og eksternt ressursgrensesnitt. I den generelle utviklingsprosessen for innebygde system er maskinvaren delt inn i to plattformer, den ene er utviklingsplattformen (verten), og den andre er målplattformen (målet), det vil si utviklingsbrettet. Utviklingsplattformen beskrevet her refererer til å bruke en datamaskin for å koble til målplattformen gjennom et overføringsgrensesnitt, for eksempel en seriell port (RS-232), USB, parallellport eller nettverk (Ethernet). Følgende redaktør vil introdusere deg "forskjellen mellom utviklingsstyret og SOM, utviklingsstyrets rolle"

 


1. Definisjonen og komponentene er forskjellige.

Utviklingskortet er et kretskort som brukes til utvikling av innebygde system, som består av inngangsenheter, utdataenheter, minne, databaner/busser, sentrale prosesseringsenheter og eksterne ressursgrensesnitt.

 

System on module er et elektronisk hovedkort som pakker inn og innkapsler kjernefunksjonene til MINI PC. Det meste av System på moduler integrerer CPU, lagringsenheter og pinner, som er koblet til den støttende baseboardet gjennom pinnene for å realisere en systembrikke i et bestemt felt.

 

2. Ulike funksjoner

 

Utviklingstavlen er for nybegynnere som skal forstå og lære maskinvaren og programvaren til systemet. Samtidig gir noen utviklingstavler også grunnleggende integrert utviklingsmiljø, programvarekildekode og maskinvareskjema. Det er et innebygd bord for R

 

Fordi System on modul integrerer de vanlige funksjonene til kjernen, har den allsidigheten at én SOM kan tilpasse ulike basekort, noe som forbedrer utviklingseffektiviteten til enkeltbrikkemikrodatamaskinen. Videre er System på modul skilt ut som en uavhengig modul, noe som reduserer vanskeligheten med utvikling og øker stabiliteten og vedlikeholdsevnen til systemet.


 

 

 

2. Utviklingsstyrets rolle

1. Utviklingsstyret er for læring. Utviklingsstyret har designet felles kretsløp for elever. Elevene trenger ikke lage kretskort, kjøpe komponenter og loddemontering selv.

 

2. De fleste utviklingskortene er relatert til mikroprosessorer. Utviklingstavlene vil designe noen typiske programmer for ulike typiske applikasjoner, og la elever teste og lære.

 

3. Utviklingsstyret kan effektivt forbedre læringseffektiviteten og forkorte forsknings- og utviklingsfremgangen.