Rockchip lanserer AI ISP/intelligent koding/multi-eye spleisemaskinsynsteknologi for å fremme digital intelligensoppgraderinger i ulike bransjer

- 2023-08-21-

Nylig lanserte Rockchip tre store maskinsynsteknologier basert på flaggskipet RK3588 og serien med synsprosessorer RV1126, RV1109 og RV1106: multi-eye stitching, AI ISP og intelligent koding, som omfattende forbedrer AI-ytelsen og bildekvaliteten til terminalprodukter og kodingseffektivitet, som muliggjør smarte oppgraderinger på flere felt og scenarier som industriell produksjon, trygg by, kontor, utdanning og smarthus.



Tre nye visuelle teknologier for å forbedre bildekvaliteten og kodingseffektiviteten

Sømløsning med flere kameraer, basert på RK3588, RV1126 og RV1106, kan oppfylle ulike produktkrav. RK3588 multi-eye skjøteløsning, med dobbel 24M ISP-behandlingsevne, innebygd Rockchip egenutviklet ISP3.0, oppgradert HDR-syntese og multi-level støyreduksjonsalgoritme, kan realisere de detaljerte ytelseskravene til høydynamiske scener og nattsynseffekter i stjernelysscener Krav; støtter 2~6 mesh av sensorinngang, muliggjør panoramasøm; støtter 8K@30fps H264/265-kodingsutgang, høydefinisjon og jevn videoopptak; innebygd multi-core NPU, gir opptil 6TOPS datakraft, og oppfyller videostrukturkravene til avanserte IPC komplekse scener. RV1126 og RV1106 binokulære sømløsninger støtter horisontal FOV 170-graders søm, og oppløsningen støtter henholdsvis 4M25 rammer og 2M15 rammer. Blant dem er RV1106 kikkertskjøteløsning den foretrukne løsningen med høy ytelse på markedet.ChipStitching ytelseRK35884 mesh 8M30 rammer8 mesh 4M30 rammeRV1126Kikkert 4M25 rammeRV1106Binocular 2M15 ramme.


RV1126/RV1109 AI ISP-løsningen har to innebygde kjernealgoritmer, støyreduksjon med lite lys og intelligent forbedring. Støyreduksjon i lavt lys er basert på algoritmer for kunstig intelligens, og dyp læring utføres på bildestøydataene til videoer og bilder; intelligent forbedring gjør detaljer klarere gjennom superoppfatning av detaljer og adaptiv teksturforbedring. Basert på egenskapene til de to typene algoritmer, kan RV1126/RV1109 IPC-løsningen få produktet til å vise åpenbare fordeler i ulike komplekse lysmiljøer, for eksempel miljøer med lite lys og lite lys, fortsatt uten utstryk, lav støy og klarere bilder.


RV1106 intelligent kodeskjema, med super kodeytelse, har som mål å gi kundene en gjennomførbar løsning med en ekstremt lav bithastighet. Den har tre fordeler. For det første svinger utgangsbithastigheten dynamisk i henhold til kompleksiteten til scenen og andelen ROI, noe som kan forbedre bildekvaliteten til ROI og holde bildekvaliteten til ikke-ROI uendret. Bithastigheten reduseres kraftig for å spare overføringsbåndbredde; For det andre er bildekvaliteten garantert subjektivt tapsfri samtidig som bithastigheten reduseres. Etter utendørs GOP-sammenligning og faktisk måling, under forutsetningen om samme bithastighet i samme scene, har RV1106/RV1103-løsningen bedre bildekvalitet enn andre løsninger på markedet, og effekten av bevegelsesflekskonvergens er bedre; tredje, statisk I scenen lagres bithastigheten adaptivt. Under testbetingelsene 1440P 15fps er bithastigheten mer enn 20 ganger lavere enn den for konvensjonell modus. Opptaksbildet er høyoppløselig, og videovolumet er mindre, noe som kan spare lagringsplass og sikre jevn videoavspilling i et svakt nettverksmiljø.


Machine vision-serieløsningene til Rockchip lander i ulike bransjer

For industrielle synsapplikasjoner inkluderer produkter som tar i bruk Rockchip RK356X- og RV1126-brikker hovedsakelig smartkodelesere, industrielle inspeksjonskameraer og 3D-utskriftsutstyr. Industrielle kameraprodukter, basert på Rockchips egenutviklede ISP- og NPU-ytelse, kan enkelt løse strekkodeskader, uskarp utskrift, lav kontrast og ekstremt små strekkoder og andre kodeleseproblemer, nøyaktig og pålitelig innhenting av strekkodeinformasjon.



3D-utskriftsutstyret utstyrt med RV1126 kan støtte sanntids AI-automatisering av nøkkeltrinn i utskriftsprosessen (helautomatisk dual-redundant nivellering, AI førstelagsskanning, friterte nudlerdeteksjon), innebygd laserradar for millimeternivå måling, utskriftshastighet 500 mm/s, Gi brukerne en enestående smart utskriftsopplevelse.




For front-end og front-end vision-applikasjoner,

IPC, batteri-IPC, smart ringeklokke, smartkamera og andre produkter som bruker Rockchips nye generasjons maskinsynsløsning RV1106 og RV1103, har blitt brukt på en moden måte i hjem, lokalsamfunn, urban trafikkstyring og andre scenarier. Produktskjemaet dekker alt-i-ett-maskin med kikkert-pistol-kulekobling, pan-tilt-bærermaskin, pistolmaskin, etc.



NVR-løsningen basert på RK3588 er tatt i kommersiell bruk i vanlige terminalmerker i markedet. Den kan støtte 32-kanals 1080P30 H.264/H.265 videodekoding, 24-kanals perimeterdeteksjon og 32-kanals intelligent dynamisk deteksjon; med RockIVA algoritmesuite støtter den nøkkelferdige ansiktsgjenkjenning, perimeterdeteksjon, intelligent bevegelsesdeteksjon (mennesker og kjøretøy) modeller.

Inngangs- og utgangskontrollapplikasjoner, terminalapplikasjoner utstyrt med intelligente tilgangskontrollportløsninger RV1126 og RV1109, hovedsakelig i form av tilgangskontrollautomater for ansiktsgjenkjenning, videodørklokker og alt-i-ett-vitneverifiseringsmaskiner. Løsningen har en innebygd NPU med høy databehandling, som kan realisere raskere og mer nøyaktig ansiktsgjenkjenning, maskedeteksjon og passasjerflytstatistikk. Den støtter live-deteksjon med en nøyaktighetsgrad på opptil 98,48 %. Den kan effektivt skille høyoppløselige bilder, PS, 3D-modeller, elektroniske skjermer, ansiktsforandring og andre falske og uredelige aktiviteter for å sikre sikkerheten til kontoret.


AI + maskinsynsteknologi styrker scenen og har blitt den eneste måten å oppgradere intelligent på i alle samfunnslag. Rockchip vil fortsette å jobbe hardt på det nye sporet for maskinsyn, og fortsette å tilby høyytelses, høystabil AIoT-brikketeknologi og perfekt programvare- og maskinvareteknisk støtte for trygge byer, smarte samfunn, smart transport, smartkontorutdanning og annet Enger.