Hva er den fremtidige utviklingstrenden for PCB?

- 2021-07-06-

Hvor kommer kretskort fra i dag?

For PCB -produksjon og PCB -montering er dette settet veldig overbevisende: om lag 50% av alle PCB -er som er produsert og montert kommer fra fastlands -Kina, 12,6% fra Taiwan i Kina, 11,6% fra Korea, og vi merker at 90% av den totale PCB- og PCBA -produksjonen kommer fra Asia -Stillehavsregionen, med resten av verden bare 10%. Imidlertid vokser både Nord -Amerika og Europa nå, hovedsakelig fordi produksjonskostnadene i disse områdene begynner å falle.

Hva slags ny PCB kommer ut?

Formaspace, en ledende leverandør av avansert industrielt utstyr som produserer, monterer og tester PCB, har brukt de siste årene på å lytte til sine kunder og tilby sin visjon for fremtiden for PCB. I følge Formaspace vil følgende fem trender definere fremtiden for PCB.

Trend 1: PCB-underlag med innebygd ESD-beskyttelse for å forhindre ESD-problemer under montering og testing.

Trend 2: Beskyttelse av PCB mot hackere, for eksempel ved å legge inn krypteringsnøkler i PCB -substratet.

Trend 3: PCB -er som tåler høyere spenning, hovedsakelig fordi rene elektriske biler tar med seg en høyere spenningsstandard (48 V i stedet for 12 V).

Trend # 4: PCB med ukonvensjonelle underlag for enkel bretting, rulling eller bøyning (til tross for den tilsynelatende mangelen på fremgang i disse teknologiene, har de blitt stadig viktigere siden advent av buede skjermer).

Trend 5: Grønn, mer bærekraftig PCB, ikke bare når det gjelder materialbruk (fjerning av bly), men også for å redusere strømforbruket til enhetene på dem.

Hvordan er det passive komponentmarkedet?
I følge forskningsfirmaet Market Research Future, forventes det passive utstyrsmarkedet å vokse med en sammensatt gjennomsnittlig vekstrate (CAGR) på omtrent 6% fra 2018 til 2022, som vist i figur 1. Passive komponenter inkluderer ikke bare motstander, induktorer, dioder , etc., men også PCB selv. Faktisk er dette tallet veldig i tråd med vekstraten rapportert av markedsundersøkelseskonsulent Technavio.

Hvordan er markedet for aktive komponenter?
Markedet for aktive enheter, for eksempel halvledere og optoelektroniske enheter, vil vokse med henholdsvis 10% og 6% fra 2018 til 2022 sammenlignet med de passive enhetene (se figur 2). Alle disse er relatert til enhetens miniatyrisering. I dag er det stor etterspørsel etter bare små sensorer og aktuatorer, og smarte elektroniske produkter bruker MEMS -teknologi i stort antall. De viktigste driverne for markedet for aktive enheter er smarttelefoner, biler, industrimaskiner og tingenes internett.

Hvilke nye PCB -produksjonsmetoder forventes å bli brukt?
Formaspace tilbyr også innsikt i nye metoder for PCB -produksjon, og fremtidige PCB -selskapslinjer kan være veldig forskjellige fra måten vi produserer PCB på i dag.

Trend # 1: Det er ingen tvil om at i en alder av smarttelefoner og tung bruk av wearables vil PCB -er bli mindre og mer kompakte.

Trend 2: Fordi mikrokontrollere vil bli smartere (for eksempel at de kan gjenkjenne når et objekt i veien er en murstein eller en liten pappeske), bør PCB tilpasse seg denne nye typen maskinlæring og legge til rette for nye metoder for samsvarstesting.

Trend 3: Folk kan bli opplært til å montere og teste nye PCB -er ved hjelp av virtual reality (VR) og augmented reality (AR) -teknologi.

Trend 4: Akronymet "PCB" står for "kretskort", og i dag får ordet "utskrift" en ny betydning. 3D-utskrift av PCB er lovende, for eksempel for engangsutskrevne underlag, sensorer og prosessorkretser.

Trend 5: Håndmontering vil fortsette i fremtiden. Selv for små partier er det en økende trend for maskinsamling, noe som kan spare tid, mens miniatyrisering gjør manuell montering nesten umulig.