Topp 5 forholdsregler for bruk av kjernekortet

- 2021-08-12-

Du bør vite at kjernekortene og utviklingstavlene som er kjøpt på markedet, ikke bare er ujevne i pris, men også forskjellige i forholdsregler. Selv om det ikke er første gang at mange mennesker har kjøpt et brett, er det faktisk litt oppmerksomhet på detaljer som ikke er godt kontrollert. Basert på dette, denne gangen vil jeg gi deg et enkelt eksempel på de 5 forholdsreglene du må vite etter å ha kjøpt kjernekortet!


1. Kjernekortlagring

Kjernekortet bør lagres i prosessen med testing, overføring, lagring, etc., ikke stable det direkte, ellers vil det føre til at komponentene blir riper eller faller av, og bør lagres i en antistatisk skuff eller lignende overføringsboks.


Hvis kjernekortet må lagres i mer enn 7 dager, bør det pakkes i en antistatisk pose og settes i et tørkemiddel, og forsegles og lagres for å sikre at produktet er tørt. Hvis stempelhullene på kjernekortet utsettes for luft i lang tid, er de utsatt for fuktighetsoksidasjon, noe som påvirker loddekvaliteten under SMT. Hvis kjernebrettet har vært utsatt for luft i mer enn 6 måneder, og stempelhullputene er oksidert, anbefales det å utføre SMT etter steking. Steketemperaturen er vanligvis 120 ° C og steketiden er ikke mindre enn 6 timer. Juster etter den faktiske situasjonen.

Siden brettet er laget av materiale som ikke tåler høy temperatur, må du ikke legge kjernebrettet på brettet for direkte baking.

2. Bakplan PCB -design

Når du designer kretskortet til bunnplaten, skal du overhule overlappingen mellom komponentoppsettsområdet på baksiden av kjernekortet og bunnplaten. Vennligst referer til evalueringskortet for størrelsen på hulen.

3 PCBA -produksjon

Før du berører kjernekortet og bunnplaten, må du tømme menneskelig kropps statiske elektrisitet gjennom den statiske utladningskolonnen og bruke et antistatisk armbånd med ledninger, antistatiske hansker eller antistatiske fingersenger.

Bruk en antistatisk arbeidsbenk, og hold arbeidsbenken og bunnplaten ren og ryddig. Ikke legg metallgjenstander i nærheten av bunnplaten for å forhindre utilsiktet berøring og kortslutning. Ikke plasser bunnplaten direkte på arbeidsbenken. Legg den på en antistatisk boblefilm, skum bomull eller andre myke ikke-ledende materialer for effektivt å beskytte brettet.

Når du installerer kjernekortet, vær oppmerksom på retningsmerket for startposisjonen, og finn ut om kjernekortet er på plass i henhold til den firkantede rammen.

Det er vanligvis to måter å installere kjernekortet på bunnplaten: Den ene er å installere ved tilbakeløpslodding på maskinen; den andre er å installere ved manuell lodding. Det anbefales at loddetemperaturen ikke skal overstige 380 ° C.

Når du demonterer eller sveiser manuelt og installerer kjernekortet, må du bruke en profesjonell BGA -omarbeidingsstasjon for drift. Samtidig må du bruke et eget luftuttak. Temperaturen på luftutløpet skal generelt ikke være høyere enn 250 ° C. Når du demonterer kjernekortet manuelt, må du holde kjernekortet i vater for å unngå vipping og rystelser som kan føre til at kjernekortets komponenter skifter.

For temperaturkurven under tilbakeløpslodding eller manuell demontering, anbefales det at ovntemperaturkurven til den konvensjonelle blyfrie prosessen brukes til ovnstemperaturkontroll.

4 Vanlige årsaker til skade på kjernekortet

4.1 Årsaker til prosessorskade

4.2 Årsaker til skade på prosessor IO

5 Forholdsregler for bruk av kjernekortet

5.1 IO designhensyn

(1) Når GPIO brukes som inngang, må du kontrollere at den høyeste spenningen ikke kan overskride portens maksimale inngangsområde.

(2) Når GPIO brukes som inngang, på grunn av den begrensede driftskapasiteten til IO, overskrider maksimal utgang for design IO ikke den maksimale utgangsstrømverdien som er angitt i datahåndboken.

(3) For andre ikke-GPIO-porter, se chipmanualen til den tilsvarende prosessoren for å sikre at inngangen ikke overskrider området som er angitt i chipmanualen.

(4) Porter som er direkte koblet til andre kort, eksterne enheter eller debuggere, for eksempel JTAG- og USB -porter, bør kobles parallelt med ESD -enheter og klemmebeskyttelseskretser.

(5) For porter som er koblet til andre sterke interferenskort og periferiutstyr, bør det utformes en optokobler -isolasjonskrets, og det bør tas hensyn til isolasjonsdesignet til den isolerte strømforsyningen og optokobleren.

5.2 Forholdsregler for design av strømforsyning

(1) Det anbefales å bruke referansestrømforsyningsskjemaet til evalueringsbordet for baseboarddesign, eller referere til maksimal strømforbruksparametere på kjernekortet for å velge et passende strømforsyningsopplegg.

(2) Spenning og krusningstest for hver strømforsyning på bakplanet bør utføres først for å sikre at strømforsyningen til bakplanet er stabil og pålitelig før kjernekortet installeres for feilsøking.

(3) For knappene og kontaktene som kan berøres av menneskekroppen, anbefales det å legge til ESD, TVS og andre beskyttelsesdesigner.

(4) Under produktmonteringsprosessen, vær oppmerksom på den sikre avstanden mellom strømførende enheter og unngå å berøre kjernekortet og bunnkortet.

5.3 Forholdsregler for arbeid

(1) Feilsøk i strengt samsvar med spesifikasjonene, og unngå å koble til og fra eksterne enheter når strømmen er på.

(2) Når du bruker måleren til å måle, må du være oppmerksom på isolasjonen av tilkoblingskabelen og prøve å unngå å måle IO-intensive grensesnitt, for eksempel FFC-kontakter.

(3) Hvis IO fra ekspansjonsporten ligger ved siden av en strømforsyning som er større enn portens maksimale inngangsområde, må du unngå å kortslutte IO med strømforsyningen.

(4) Under feilsøkings-, test- og produksjonsprosessen bør det sikres at operasjonen utføres i et miljø med god elektrostatisk beskyttelse.