Hva er en innebygd datamaskin?

- 2021-08-12-

For de som nettopp har gått inn i den innebygde industrien, er det fortsatt mange ting de ikke vet om innebygd, for eksempel hva er en innebygd datamaskin, og hva er forskjellen mellom en innebygd datamaskin og et innebygd system? Disse spørsmålene er kilden. Fordi jeg ikke forstår begrepet innebygd, vil jeg i dag snakke om hva en innebygd datamaskin er.

Generelt sett er en innebygd datamaskin en datamaskin med et innebygd system som applikasjonssenter. For et innebygd system er det basert på datateknologi, og programvaren og maskinvaren kan skreddersys. Det er egnet for at applikasjonssystemet skal fungere, pålitelighet, kostnader, et datasystem med spesielle formål med strenge krav til størrelse og strømforbruk. Den består vanligvis av fire deler: innebygd mikroprosessor, perifert maskinvareutstyr, innebygd operativsystem og brukerprogrammer.

For en innebygd datamaskin, for å forstå den, er det nødvendig å forstå den ut fra følgende aspekter: Den første er innebygd programvare, det vil si at programmet velges i den tilpassede operativsystemkjernen, og kjernen lastes ned til ROM etter kompilering . Programkomponenten som velges ved tilpasning av operativsystemets kjerne, er å fullføre "innebygging" av programvaren. For eksempel, når WinCE tilpasser kjernen, vil det være tilsvarende valg, blant annet Wordpad, PDF, MediaPlay og så videre. Hvis vi velger, Etter at CE er startet, kan du finne disse tingene i grensesnittet. Hvis det er Windows -operativsystemet til den forrige PCen, må de fleste tingene installeres på nytt.

Deretter kommer den innebygde maskinvaren. Innebygd maskinvare integrerer CPU-baserte perifere enheter i CPUen for å realisere mange funksjoner i CPUen.

Til slutt, brenn programvarekjernen eller applikasjonsfilsystemet i ROM -en til den innebygde maskinvareplattformen for å oppnå en ekte "innebygging".

Ovenstående er definisjonen av det innebygde systemet, og det innebygde systemet er en integrert del av den innebygde datamaskinen.